in stilte zijn


De retraite vindt plaats bij Gerry en Harriët, gastheer en gastvrouw. In 2004 kochten zij Pouchou, een oude ruïne midden in de natuur. Vanaf die tijd werden hun vakanties omgedoopt tot 'werkvakanties'. In 2011 vestigden zij zich hier permanent. Voor die tijd waren ze beiden werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg.

Naast yogadocent Anneke, Shiatsu-therapeut Essaadia en Reiki-meester Jessica, zullen ook Gerry en Harriët gedurende de retraite een begeleidende rol vervullen.

We stellen je het complete team even voor:

 

Gerry Kappen

Gerry is de man van de keuken. Hoewel hij zelf niet volledig vegetariër is, weet hij de mooiste vegetarische maaltijden neer te zetten. Naast de verzorging van het eten zal hij, samen met Harriët, als gids de stiltewandelingen in de omgeving begeleiden. Hij neemt je mee naar de mooiste plaatsen rondom Pouchou.

"Zijn maaltijden zijn vurrukkuluk en (h)eerlijk. Elk gerecht een klein feestje. Gezond, vers en altijd met smaak en liefde bereid."

 

Harriët van Wetten

De meditaties en een deel van de yogasessies worden verzorgd door Harriët, gecertificeerd meditatie- en yogadocent.

Bijna veertig jaar maakt yoga een belangrijk onderdeel uit van haar leven. Eerst door het volgen van lessen bij verschillende leraren. Daarna door het in haar eentje thuis te doen, waarvan de laatste vijftien jaar nagenoeg elke dag. De yogastijl die zij door de jaren heen ontwikkelde, is een mix van Hatha, Yin en Mindfullness.

Na het volgen van enkele Vipassana retraites is zij zich meer en meer gaan toeleggen op meditatie.

Sinds een jaar of tien begeleidt ze vakantiegasten van Pouchou. Gasten die er zelf om vragen. Het zijn deze gasten die haar ertoe hebben aangezet een retraite te organiseren.

"Een fijne stem. Rust. Je kan merken dat ze veel ervaring heeft. Haar meditaties brengen veel verdieping."

 

Anneke Zeegers

Een ander deel van de yogasessies wordt verzorgd door Anneke Zeegers, gecertificeerd yogadocent.
Sinds 2015 is Anneke opgeleid en gecertificeerd yoga-docent. Ze kwam voor het eerst in aanraking met yoga tijdens een reis door India, waarna ze daar haar opleiding volgde. Later specialiseerde zij zich in yoga bij burn-out en traumahealing.
Als yogadocent is zij jarenlang verbonden geweest aan een psychologenpraktijk in Spanje en in Nederland. Daarnaast geeft ze les aan volwassenen, kleuters en peuters. Ook Anneke werkt met verschillende stijlen, altijd een combinatie van inspanning en ontspanning.
Volgens Anneke ligt de basis voor rust, balans en zelfhelend vermogen diep in onszelf. En yoga kan helpen dit te (her)ontdekken. Zie voor meer haar website: yoganneke.nl

"Alleen al van haar uitstraling krijg je levensenergie."

 

Essaadia Loubiat

Essaadia is geregistreerd en gecertificeerd Shiatsu therapeut, met een eigen praktijk in Villefranche du Périgord. Shiatsumassage is een massagetechniek die tot doel heeft lichaam en geest in balans te brengen. Ook wel een meridiaanmassage genoemd.
Essaadia spreekt Frans, maar taal hoeft geen probleem te zijn. Gedurende de massage wordt niet gesproken. Bovendien is zij gewend met Google-translate te communiceren wanneer dat nodig mocht zijn. 

"Met toewijding en diepe concentratie helpt Essaadia je in volledige ontspanning te komen."

 

Jessica Brondel

Jessica is geregistreerd en gecertificeerd Reiki meester met een eigen praktijk in Villefranche du Périgord. Reiki is een oude behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van handoplegging. De therapie is gericht op het opheffen van blokkades. Het zorgt voor ontspanning en kan ook pijn wegnemen.
Jessica spreekt Frans, en ook voor haar geldt dat taal geen probleem hoeft te zijn.


"Haar handen zijn helend."

 

Deelname aan de retraite is geheel op eigen risico.
De begeleiders van deze retraite zijn niet aansprakelijk voor eventueel letsel.
Uiteraard wordt de begeleiding met uiterste zorgvuldigheid gegeven.